måndag 9 april 2012

Allt nytt och härligt

Vi har njutit så den senaste månaden. Du blir bättre och bättre på att kommunicera vad du vill och vem du är, och det är härligt att lära känna dig! Du är en glad men bestämd person, som älskar bus, blommor, att dansa och att klä dig fin i diverse attiraljer — sjalar, halsband, hårband (som blir armband), olika linnen och tröjor. Du är också mån om att få tid för dig själv, och blir det för stojigt går du gärna in på ditt rum och är ensam ett tag. Du älskar att pussas och kramas; både vi och gosedjuren får så mycket gos vi kan önska för tillfället.

Ditt ordförråd utvecklas ständigt, du säger nu "blomma" tydligt, tillsammans med en hel del andra favoritord. Du förstår mycket som vi säger till dig, och hjälper gärna till här hemma med städning och matlagning. Framför allt så sprider du väldigt mycket lycka omkring dig. Du säger vad du vill göra, vad du behöver. "Ta, ta" när du har ätit klart, smaskar och pekar på munnen och magen när du är hungrig, "tött" när du är trött, "danda" när du vill dansa. När du vill gå ut ger du mig mina skor och sätter på dig din mössa. Det är inte klokt vilken skicklighet du har utvecklat i att kommunicera utan särskilt många ord.

De senaste månaderna har du tyckt om att gå och lägga dig också. När du är sjuk får vi gärna vagga dig ett tag innan vi lägger dig i sängen, men annars räcker det ofta med att läsa en saga i fåtöljen. Sen pekar du mot sängen och säger "dä" och så lägger vi ner dig och drar täcket över dig. Då säger du "mm" och ser ut lite som den där ormen i Robin Hood som sover så gott. Jag sjunger för dig en liten stund, pussar dig på pannan och går ut. Sen somnar du oftast inom tio minuter. Du sover gott de flesta nätter, ändå till morgonen. Att man kunde ha det så här bra, min lilla vän...

Vi har varit på Universeum flera gånger och tittat på fiskarna och aporna. Det är alltid lika roligt, du kan nu peka ut fiskar i böcker ("isk" säger du). Du älskar att leka i vattnet och att titta på skäggdoppingen de har simmandes där. Men framförallt gillar du svängdörrarna.

— Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.