torsdag 13 juni 2013

Krypet och raringen


Manda kryper

Hej Manda

Idag har du varit uppe på alla fyra. Du har tagit ett par krypsteg framåt och ett par bakåt. Du även fallit framåt från kryp ställning. Du kommer inte långt och det går inte snabbt men vi är alla (Charlie, Mamma och jag) mycket stolta.

Nanna säger att du varit på gång hela dagen. Men det hände när jag kommit hem och jag fick säga till familjen. Det gör mig extra stolt och glad.

Du har ätit gröt idag oxå. Du börjar bli en hejare på det. Nanna har även bjudit dig på mjölk ersättning som du slukade med glädje. Så nu vet vi att du och jag kan klara oss fint om vi skickar iväg din mamma på ett spa en dag. När vi äter mat vill du alltid vara med. Du ser hungrigt på vår mat och vill smaka. Vi har börjat låta dig smaka på lite olika saker. Paprika älskar du, du gillar även gurka, mozarella, mango pure. När vi slutar ge dig smakproven blir du ledsen och gråtfärdig, du tycker det smakar så gott och känns så bra att äta.

Hej Charlie

Idag har du varit utan blöja så länge att det känns naturligt. Du har varken blöja på dagen eller natten. Du har blivit en stor tjej så där bara.

På kvällar har jag hitils fortfarande fått prata om trollen och tomten. Ibland får jag dig att göra det genom att ställa frågor. Nanna har nu ett par gånger fått prata om djur i skogen. Där du får lära dig en del om den verkliga världen. Det gillar jag. Hoppas jag får prata om djuren i skogen snart. Kanske i kväll om jag får natta dig. Jag hoppas på det, men du har varit mammig idag, så det är inte säkert.

Du har ett rikt fantasi liv med många osynliga och synliga kompisar. Du är framåt, påhittig och initiativ rik.  Din relation med Ivar har utvecklats man märker på dig och på Ivar att ni är viktiga för varandra. Du har skaffat många andra goda vänner på dagis som du leker med och som finns där för dig när du behöver det. Samtidigt är du väldigt mån om alla. När du lämnar dagis vill du säga hejdå till alla barnen och fröknarna vilket gör att det kan ta en stund. När jag hämtat och lämnat har det hittills oftast gått rätt fort ändå, då du fått säga hejdå till alla barnen på en gång.

Hemma med Manda är du så rar. Är Manda ledsen hör man dig ofta säga "Jag är här Manda" med en
mild och tröstande röst. Du tar dig ofta fram till henne och ger henne nappen eller skojar med henne så hon blir glad igen. Manda är aldrig så glad som hon är med dig. Hon kan skratta långa stunder utan stop. Vi ser hur stolt du är över att vara stora syster och hur fin du är.

Kramar pappa Patrik

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.