tisdag 8 februari 2011

Tappra Charlie

Hela helgen har du haft svårt att sova. Du vaknar oftare på natten, och sover bara i korta pass på dagen. Det hjälper inte att jag ser att du är trött — det tar minst en timme innan du slocknar. Jag tror att du helt enkelt inte vill sova. Kanske hänger det ihop med att du precis börjat sträcka dig efter saker och greppa dem. Du börjar förstå att hela den här världen finns här ute för att du ska kunna göra saker med den, och det är grymt spännande. Vem vill sova då?

Du står upp, vänder på dig, känner efter, pratar, tittar med ögon stora som tefat. Så mycket värld, så lite tid. Och så går du och blir trött hela tiden, inte konstigt att du blir lite ledsen då. Du vill ju ha mer, mer, mer!

Igår blev du vaccinerad. Ett stick i varje lår, och det gjorde ont såklart. Men du skrek bara en liten, kort stund, sen var du redo för nya äventyr igen. När vi kom hem var du som vanligt i en timme eller så, sen slocknade du. Och sov... Med undantag för små snabba matpauser, sov du från klockan 17 på måndagen, till klockan 7 idag, tisdag! Sen idag har det gjort lite mer ont och vi försökte leka lite för att tänka på annat. Och du försökte verkligen! Du gjorde allt vad du kunde för att le och skratta, men det gjorde ju ont. Du fick en alvedon och nu sover du igen. Lilla tappra Charlie.

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.