onsdag 17 augusti 2011

Babbel babbel

Du vinkar, och du pratar. Du kan sitta i mitt knä och vinka till pappa, samtidigt som du säger: "ej-ej". Ibland blir det "ej-da" istället, du har inte riktigt lärt dig att skilja mellan de två. När vi frågar "var är lampan" får du en koncentrerad min, och ofta för du upp blicken och handen mot taket och säger bestämt "pa".

Mormor är övertygad om att du säger det allra mesta nu. Gunga, till exempel. Jag sträcker mig i alla fall så långt som att du har börjat förstå språkets funktion, att de ljud vi gör kan vara kopplade till saker och rörelser.

Du har varit förkyld i några dagar nu. Det spelar dig nog inte så stor roll bortsett från att du har ärvt pappas hosta på nätterna. Det låter otäckt, men oftast vaknar du inte av det. Det har fått som konsekvens att du dricker väldigt mycket välling — du vill inte äta vanlig mat för tillfället. Inte ens gröten går ner som förr. Vi hoppas att det är en fas, och låter dig hållas så länge det är synd om dig.

Sommaren har gått fort, men det har hänt mycket. Vi har varit runt hos mor- och farföräldrar, badat, plockat svamp och bär, lekt för fulla muggar. Nu kommer hösten och mer och mer mys. Härliga tider stundar!

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.