onsdag 4 januari 2012

Nytt år

Gott nytt år Charlie!

Vi firade nyåret hos Jenny och Karl med massor av fina vänner. Du lekte med Kerstin större delen av kvällen, lycklig och beundrande. Det har varit ett fantastiskt år, och vi anar att det kommande säkert blir minst lika härligt. Att lära känna dig är underbart.

Du springer runt numer, glad i hågen och full av upptäckarlusta. Du älskar att ta på och av dig kläder, en färdighet som du också övar på dina gosedjur. Böcker är ännu en favorit, särskilt "Var är min syster" som oftast vinner din röst i valet av godnattsaga. När det finns musik så dansar du, en härlig sorts orientalisk dans med snirkliga handrörelser och guppande rumpa. Ofta räcker det att någon nämner "dansa" så skiner du upp och sätter igång.

En annan sak som du älskar är att duscha eller bada. Om Patrik eller jag ska duscha försöker du oftast tränga in dig med oss (vilket du så klart får så gott som alltid). Det svåra är bara att få ut dig ur duschen efteråt... Du brukar bli ledsen, och så stänger du in dig själv genom att dra igen dörrarna. På dagarna går du också gärna in i duschen och leker, vilket brukar resultera i blöta strumpor och byxor.

Ordförståelsen är stor nu, nya ord är bland annat gitarr, sked, tå, öra... Du klarar också av flera ord på raken, som till exempel "pussa magen", "torka munnen", "hitta en bok". Vi har haft många pusskalas i sängen där din pappa och jag får turas om att få pussar på magen. Jag vet inte vem av oss som har det mysigast!

Just nu håller din pappa på att försöka lägga dig för att sova, något som har varit svårt på sistone. Nu babblar du för fullt "jajajjajajajajajjajaa" i sängen, då och då blandat med lite gnäll när Patrik försöker extra mycket att få dig att ligga ner. Att det ska vara så tråkigt att lägga sig... Inte så konstigt kanske, när dagarna är så fulla av fantastiska upplevelser. Vi är tacksamma för att när du väl somnat så sover du nu ofta hela natten, fram till åtminstone klockan 06-07.

Tand nr 8 har förresten dykt upp i underkäken!

Patrik har precis fått nytt jobb, som  han börjar på om en månad ungefär. Då ska vi dela på veckan, så att vi bägge är hemma halvtid. Jag längtar!

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.