söndag 22 januari 2012

Ordlista

Du pratar mer och mer, vi kan iaf höra orden i ditt mumlande. När Nanna sa godnatt och hejdå till dig, medan ni hjälptes åt att stänga skjutdörrarna till ditt rum från var sin sida, så svarade du hejdå så jag försod. Det är inte så tydligt än men du vet klart vad du vill säga och försöker säga det.

Ganska ofta pratar du med en och säger nonsen saker i olika skalor, daddda dadada eller eje ejjeae osv. Detta gör du även när du sitter själv o leker.  Dit tal och språk utvecklas hela tiden. För några veckor sedan när jag tänkte skriva ett liknande gjorde jag följande lista över ord du använder.

Eeehhe -  betyder lyft mig.
tackack - Jag har ätit klart nu, tack för maten, släpp ner mig
hej - betyder hej, eller där är du.
hejdå - betyder, någon har gott ganska nyss.
orta -betyder borta, något är ganska dåligt gömt.
där- betyder där
ehehe - betyder nu gör ni vad jag ville att ni skulle göra.
ack - betyder att man gör rätt.
Du kunde säker säga mer saker redan då. Man kan iaf lägga följande fina ord.
iich - som betyder kiss
nej - som man mest säger på skoj för att få mamma eller pappa att säga
nehh - vad skjuton händer nu
Nu ska vi inte göra långa listor även om man är imponerad över den språkutveckling du gör var dag. JAg längtar efter orden som kommer och när du och jag ska samtala om livet. Vad är meningen med allt. För det kan man prata om när man lärt sig sätt ord till meningar.

-Patrik
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.