måndag 20 februari 2012

Förståelse

Du förstår så mycket. Ibland kommer det ord-liknande ljud ur din mun, men de är ännu få och känns ofta något tursamma. Till ord du verkligen kan hör pappa, mamma, apa, dator, borta och kiss. Men så mycket av det jag och Patrik säger förstås av dig, vilket du älskar att visa. Idag till exempel undrade jag om inte apan kanske ville ha vanten på sin fot, vilket du genast genomförde. Du stänger dörrar på uppmaning, letar reda på sagoböcker och dansar (framför allt vet du mycket väl vad "skaka rumpan" betyder).

Du tvättar dig och torkar dig runt munnen. När jag börjar prata om pappa och han inte är hemma, så går du bort till ytterdörren och väntar. Jag häpnar över dig.

På kvällarna så frågar vi dig om det inte är dags för en godnatt-saga, så att du kan gå och lägga dig och sova sen. Då trippar du in på ditt rum och hittar en bra saga som du kryper upp med i fåtöljen. Så läser vi sagan, drar ner rullgardinerna, släcker lampan, och du sträcker dig ner mot sängen. När jag stoppar om dig med täcket säger du ofta "mmm". Jag brukar sjunga en visa från fåtöljen i mörkret, innan jag går ut. Du somnar själv.

Älskar dig gör jag, mer och mer för varje dag som går. Och varje dag tänker jag att mer än så här kan man väl ändå inte älska någon... Men du är en enastående filur, med en härlig glimt i ögat och ett sätt att vända varje situation till en lek som förlöser. Jag ser så fram emot att få lära känna dig mer och mer.

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.