torsdag 17 mars 2011

Idel solsken

De senaste veckorna har det varit fullt upp. Mycket att göra för din pappa och mig, vi har träffat många nya kompisar till dig, och du har utvecklats massor. Du har varit idel solsken i en hel vecka nu, och du har passat in det perfekt med första vårveckan. Snödropparna slår ut i backen — när du ler smälter snön.

Den enda frustrationen som dröjer sig kvar är den att inte kunna förflytta sig. Du vrider dig nu ett helt klockvarv i en handvändning, snurrar lätt runt från mage till rygg och tvärtom. Men framåt kommer du inte. Du drar upp knäna ända under magen och sparkar ifrån, men inget händer. Tror jag det att du blir frustrerad.

På dagarna har vi nu tagit långa promenader i vårsolen. Du brukar hålla dig vaken de första tjugo minuterna, och sen somnar du in. Det är väl behövligt: hemma sover du max trettio minuter i sträck. När vi är ute och går kan du sova över en timme. Du blir en så mycket gladare bebis när du får sova ordentligt.

Den bästa tiden på dagen är för tillfället kvällarna när din pappa kommer hem. Så fort han kommer genom dörren kan du inte släppa honom med blicken, du skrattar åt allt han gör. När han sitter vid datorn stirrar du som att det är det roligaste du någonsin sett.

På kvällarna får du numera gröt till din vanliga diet. Det är en risgröt som är ganska söt, och du älskar den storögt och gapandes. Det är svårt att hålla ditt tempo, du sväljer snabbare än jag lyckas fylla en ny sked. Nästa vecka ska vi pröva havregrynsgröt också.

Du har också hittat favoritleksaker — det är en bitring som ser lite ut som Musse Pigg, och en skallra som ser lite ut som en käpphäst, fast liten och i tyg. Den är randig i rött och gult och har en röd kalufs uppepå.

Sist men inte minst har vi idag satt upp dig på kölista till förskolan Norsen här i byn! Det är dock ett och ett halv år kvar innan du ska gå där.

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.