tisdag 1 mars 2011

Vem


Det är dags att beskriva vem du är.

Du är en lycklig människa, som ofta ler och skrattar. Gladast blir du när du har mammas och pappas uppmärksamhet, men det händer också att du kan skratta till för dig själv när du ligger ensam och leker. I övrigt uppskattar du att bli kittlad. Till dina favoritsaker hör: att känna på saker och bita i dem, lampor, när mamma pratar ryska, när pappa kommer hem, när vuxna pratar om saker som engagerar dem, att stå upp. Du tycker om människor som ler mot dig, som pratar med dig. Du tycker om att vakna när någon är där och tittar på dig.

Att bada uppskattas också, genom förundran varje gång du känner vattnet på fötterna, och genom förtjusning när du väl ligger i. Fast du spänner dig väldigt, och det tar alltid ett tag för mig att få dig att slappna av.

Du tycker inte om att sova. Nog för att du sover bra om du väl somnar, men att komma dit är inte sällan en lång och plågsam process. Det finns ju så mycket roligt att se! Du är en person som helst vill vara engagerad i din omvärld, och varje dag insuper du glupskt allt du kan med ögon, mun och händer. Du är väldigt fysiskt aktiv, och vill sällan bara ligga eller sitta still. Babysittern funkar i köket, om det är full rulle och jag pratar med dig samtidigt. Du är inte heller mycket för att ligga och gosa, utan vill i så fall helst sparkas och dra i hår. Det tycks bli en fighter av dig. Äpplet faller inte långt från trädet.

Din form av nedvarvning innan sängdags brukar bli — att stå upp. Gärna pratar du samtidigt, och skrattar. Mina stilla drömmar om sagoläsning och mys i sängen är än så länge inte att tänka på. Men du har börjat uppskatta nöjet att bläddra i böcker, något jag hoppas kommer utvecklas.

Du gillar musik. Jag sjunger ofta för dig, och gitarren är omåttligt spännande. Både jag och Patrik dansar ofta med dig. Du finner det besynnerligt men roligt.

Vi har varit lite dåliga på att ta med dig ut, så du är väl inte helt testad på den fronten än. Men tågresor gillar du — så många människor att titta på kan inte bli fel. Du somnar gott både i vagnen och i bärsjalen, fast bägge kan också vara lite jobbiga, då du inte kan stå upp.

Nu låter det som att du är världens mest harmoniska unge. Det är en sanning med modifikation. Om du inte får som du vill, blir det genast liv. Du kan skrika dig röd i ansiktet om du inte får stå upp, om du inte får känna på handduken, om du inte får ligga på mage (som när vi ska få på dig en ny blöja). Envis och bestämd är du. Det känns tyvärr igen det också.

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.