onsdag 4 juli 2012

Minisemester

Nu har vi haft minisemester hos mormor och morfar, du och jag. Pappa kom två dagar han också. Vi åkte till Nässjö på onsdagen, sen åkte jag hem till Norsesund på fredagen för att jobba lördagen, och Patrik och jag åkte till Nässjö igen lördag eftermiddag. Så på söndag åkte Patrik hem till Norsesund igen, och vi stannade i Nässjö till på måndagen. Lite rörigt... Men på detta sätt fick du sova över själv hos mormor och morfar en natt — en stor upplevelse för alla inblandade!

Du fick lära dig hur storlommen låter, och är nu en hejare på att härma den. Du har klättrat på stenar och grävt i landet, åkt båt och slängt stenar i sjön. Riktig sommar med andra ord. Vi kom dessutom iväg till ett ekomuseum, där de hade många sätt att leka med vatten. Vet inte om det var du eller vi som tyckte det var roligast.

Jag har ett minne av när jag försökte lägga dig på söndagskvällen. Du var ytterst bångstyrig, och ville absolut upp, spela, titta på T, läsa, eller vad som helst hellre än att sova. Till slut lyckades jag lägga dig i min säng, och när jag gick ut så låg du och knölade och bökade med täckte, men enbart måttligt gnällande. Efter en tio minuter hörs ett mer desperat skrikande inifrån rummet, och jag springer dit för att se hur det går. Då har du lyckats krypa in inuti påslakanet, och hittar inte ut igen. Du storgråter när jag väl får ut dig, och vi kramas länge. Plötsligt tittar du upp på mig och säger mellan hulkningarna: "koja". Du hade alltså tänkt att det skulle bli som en koja inuti täcket! Du älskar för tillfället kojor.

— Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.