tisdag 23 november 2010

De stunderna är bland de bästa i mitt liv.

Du sover mycket. Väldigt mycket. mest på dan, det finns en tid på kvällen. Nu, runt tio. Du äter ett skrovmål och sen vill du dansa eller mysa . Idag får jag sitta ner en halv minut sedan bjuder du upp till dans igen. Ibland är du vaken du till halv elva ibland till halv ett. Ibland ligger du bara vaken och tittar upp på mig eller på datorn. 30 sekundersregeln gäller även dessa dagar. Man ska klappa dig, pussa dig, men framförallt titta dig djupt in i ögonen. De stunderna är bland de bästa i mitt liv.
Sen blundar du och låtsas sova precis så länge att pappa hinner börja svara på ett mejl eller starta en en halv turn i blood bowl. Då är det dax igen. Du vill ha pappas fulla uppmärksamhet i minst 10 minuter till.

[21:45] Just nu har jag fått lämna in dig till Nanna, du bestämde dig för att dansa inte var grejen utan ville hänga i baren och beställa en mjölkdrink. Jag funderar på att sova, då jag vet att du gärna går upp med mig vid kl 6 och det är väldigt mysigt. Jag väntar då jag hör på din stämma att det är långt ifrån dax att lägga sig. Mamma stryker dig säkert över pannan nu. Jag hör henne viska vackra ord till dig.

[22:00]Efterfest-stämning. Vi lyssnar på Alban Fausts säckpipa, du tittar på mig och sedan på bloggen jag håller på att skriva. Ögonen är vakna och vackra. Du är lugn och till freds. Jag tittar på dig. Ditt vackra ansikte. Din runda näsa, dina putiga läppar. Jag tänker att det måste räknas som en pussmun och ska precis pussa dig, när du skriker till och överröstar Al Bowlly med en beställning på mer mat.[22:08] Mamma ska tydligen även hon vara vaken. Det trots att hon redan är inbokad för det sena nattpasset. Jag sätter mig för att skriva klart inlägget och längtar efter att du ska komma ut igen. Lite hoppas jag att du inte ska vara trött efter denna måltid utan att vi ska få en stund till tillsammans.

[22:22]Man ska akta sig för vad man önskar sig. Du är på väg att somna in hos mamma men vaknar till och är grinig. Jag försöker trösta dig med mina inövade tekniker, vi utesluter amning och gos och blöjan är tom... vad kan det då vara, något står iaf inte rätt till och några minuter senare står det klart att du har kämpat med att tillverka en stor mängd gul keso.
Pappas projekt verkar fungera, du vänjer dig vid att kissa o bajsa i vasken. Sen får du duscha under kranen, vilket du gillar skarpt. Efteråt går vi å lägger oss, du sprattlar lite men andas snart tungt och somnar in på min mage. De stunderna är bland de bästa i mitt liv.

När vi sedan vaknar till är du hungrig och Nanna får ta över. Jag hjälper till med några snabba vändor till skötbordet under natten men din mamma sköter huvuddelen av passningen.

[6:00]Min klocka ringer, du och mamma är redan vakna och jag går och duschar. Sen får du komma till mig, du håller på att slumra in. Mamma går och lägger sig för att återhämta sömnen som hon inte fått under nattpasset. Du ser ut att le lite där du ligger i min famn. Jag gungar en stund i gungstolen, men den är obekväm för mig så vi går runt lite istället. Jag stryker dig lätt över kinden och du tittar upp på mig med dina klara ögon. Sen sluter du ögonen och somnar så sött. Fram till 8:30 är det du och jag. Det är lugnt. Du vaknar till och vi pratar, eller jag pratar och du låtsats förstå. Det hela är mysigt. Ibland får jag gunga dig ibland somnar du men mest så ligger du och tittar funderande på mig eller det jag gör. De stunderna är bland de bästa i mitt liv.

-Patrik

2 kommentarer:

  1. Du skriver så fint patrik. Dom bästa stunderna låter onekligen som världens bästa stunder.

    SvaraRadera
  2. Så vackert skrivet! Vilket fantastiskt bra val av föräldrar Charlie gjorde där!

    När Mira var halv-ny och Mattis börjat plugga igen så bar han runt henne i bärsjalen hela tiden när han var hemma för att ta igen tiden han missade, men hon vägrade låta honom sitta stilla, han fick äta middag gående runt i cirklar...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.