fredag 26 november 2010

Kärt barn har många namn

Och att döma av detta är du verkligen älskad, Charlie! Redan innan du föddes började vi kalla dig för Bubba när du sparkade extra hårt på din mammas revben. Nu är det mest när du biter tag om bröstet, eller sparkar på kejsarsnittsärret. När du ligger på axeln och bökar in näsan i min hals är din min knölsvan. När du med bestämdhet kräver din rätt är du Kejsarinnan av Hallonbacken, och ve den som då inte lyder (du får också en min som påminner om Hitler, men det smeknamnet känns inte helt bra).

Som arv från din mor kallas du skit-Charlie vid väl valda tillfällen. Ibland är du min pariserbulle, min sockerskål, min... Ja, rätt många namn blir det. Särskilt när du är sur på natten, då brukar jag försöka komma på så många namn som möjligt i en fåfäng förhoppning om att du ska tystna om jag hittar rätt.

Ute i vida världen heter du dessutom Sari, efter finaste mostern din. Och Elsa, efter en kvinna som gjorde väldigt god nyponsoppa. Du heter Naumann efter din mamma och Gustafsson efter din pappa. Och Charlie heter du för att du är du.

- Nanna

3 kommentarer:

 1. Hennes morbror fick nästan heta Hickory för han hickade så mycket. Men Jesper blev det eftersom han, ja just det gäspade mycket.
  Morfar

  SvaraRadera
 2. Du sover alltid när jag är hos dig men så fort jag reser hem så vaknar du och dansar, så namnet Törnrosa får du av mig. kramar från mormor

  SvaraRadera
 3. Kejsarinnan av Hallonbacken, minsann. Jag bugar. :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.