torsdag 2 juni 2011

Språk

Du stormar verkligen framåt. Den senaste veckan har du utvecklats så mycket! Du pratar för fullt, säger memem, nejnej och så vidare. Än tror jag inte det är någon särskild betydelse i dem, men det kommer nog snart.

Du blir ledsen när du ser oss gå ifrån dig. Det går bra om du uppehålls med något annat under tiden. Du tycker att nya människor kan vara lite otäckt, och det tar ett tag för dig att komma igång efter att du vaknat — om du inte får syn på din spegelbild, för då kryper du fram till spegeln på tre röda sekunder.

På nätterna har du ibland börjat skrika, du kanske drömmer någon mardröm. Då öppnar du inte ögonen, utan jag och Patrik får försöka få dig att vakna genom att tända lampan så att du ser att det inte är något otäckt i närheten.

Jg har svårt att få ner i ord den fantastiska förändring som märks i dig. Det handlar om närvaro, förståelse för sammanhang. På något sätt är du mycket mer med nu. Men mardrömmar på nätterna sätter sina spår på en mamma, och min hjärna kan inte riktigt böja sig kring alla ord och tankar.

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.