tisdag 28 juni 2011

Magsjuka

Saker går in i vartannat, och det är svårt att avgöra vad som är vad. Du har haft en jobbig mage i snart två veckor nu. Det började när vi hälsade på dina morföräldrar i Nässjö, du fick feber och diarré. Febern gick över snabbt, men magproblemen har hållit i sig. Efter fem dagar dök en liten, liten vit tand upp, längst fram i underkäken. Den är så fin och du använder den redan flitigt.

Sen kom midsommarhelgen och du fick inte längre behålla maten vi gav dig. Du var svag och orkeslös under helgen, och på söndagen ville du bara sova. Du hade dessutom förlorat en hel del vikt. Du var långt ifrån ditt vanliga glada, nyfikna jag, och åkte in till Östra för att kolla upp dig. Sari och Daniel skjutsade in oss och hjälpte oss. Vi fick vänta länge och väl på läkare, och efter dryga fem timmar kunde vi åka hem med det lugnande beskedet att dina provresultat såg bra ut, och att vi skulle fortsätta att ge dig mycket vätska. På sjukhuset hade de hjälpt oss att tvinga i dig vätskeersättning med en liten spruta som fördes in i munnen, och du hade återhämtat dig bra. Nu log du när vi skojade med dig! Vid detta laget hade jag, Sari, Eija och Erik hunnit insjukna också.

Väl hemma igen har du nu börjat dricka själv ur din mugg, och du äter enstaka vetekex med smör på. Det är otäckt hur smal och svag du har blivit på dessa dagar, det känns i hela kroppen på dig hur lite du orkar. På nätterna sover du dåligt, och det blir inte bättre av att de just dessa dagar har börjat bygga på granntomten; klockan sju hackar grävskopan sten fem meter från sovrumsfönstret. Det blir inte mycket sömn här hemma. Vi hoppas att du snart är lite piggare och har mer ork, då åker vi ner till Helsingborg för att hälsa på dina farföräldrar. Förhoppningsvis får vi alla sova lite där nere också...

- Nanna

1 kommentar:

  1. Stackars lilla tappra Charlie! Man inser också allt mer att hon verkligen har en egen personlighet, när hon plötsligt blir för trött för att visa den. Jag ser fram emot att snart igen få möta lyckliga, begrundande upptäckar-Charlie!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.