onsdag 1 december 2010

Jag är din mamma nu!

Idag har jag varit föräldraledig hela dagen. Kan upplevas som ganska lite med tanke på att jag var hemma i 23 dagar från att du föddes till att jag återvände till jobbet på Portalen. Men idag är speciellt. Igår och i förrgår fick jag bara träffa dig på morgonen, kvällen och natten. Hela dagarna var jag på skolan, vilket får det att kännas som man inte får se dig tillräckligt. Du har varit lugn och trygg hela dagen förutom promenaden till BVC.

På BVC vägde vi dig. Du är över 4kg nu, det motsvarar 4 mjölkpaket och är ungefär 1/6 av vad du dricker på en dag. Du har blivit hela 53 cm lång vilket är 1/3 av din mammas längd. Du verkar må bra, men verkar inte så pigg på att mamma äter vad hon vill. Glöm inte tacka henne, hon är den bästa mamma du kan tänka dig.

Idag har du dessutom fått en mamma till. Jag är din mamma nu. Eller nja.. vi testade bröstpumpen och jag fick mata dig för första gången. Du var tveksam i början men sen åt du glupskt. Det kändes stort att få vara den som gav dig mat. Nu kan jag göra allt för dig. Dock räckte inte mjölken vi fixat, så du mumsade vidare med din andra mamma. Sen föråt du dig så att du spydde upp den största mjölkspyan hittills. Lakan, en kudde, mamma tröja, mammas byxor, och mamma fick åka in i tvättmaskinen för att rengöras.

En lyckad och härlig dag.

-Patrik (nybakad mamma)

1 kommentar:

  1. nä, det var det värsta, plocka ut nanna ur tvättmaskinen! vilken fräckhet.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.