onsdag 29 december 2010

Sånger

Vi sjunger mycket för dig. Nästan mer än vad vi pratar — tänk om du kommer att tro att sång är människans huvudsakliga kommunikation! I min famn somnar du oftast till Sydafrikas nationalsång, men även en som heter "Emshlabel". Idag när vi bytte blöja testade vi också "Bella ciao", och nog tycks det bo en partisan i dig — vid refrängen log du stort och diggade med hela kroppen.

Det blir i övrigt mycket Alf Hambe: "Visa i molom", "Odysseus" och "Näckens visa" är favoriter. Till toalettbesöken har Patrik gjort "Another one bites the dust" till en klassiker.

Ibland får jag ta fram det tunga artilleriet och dansa polska med dig. Dansen är en bra blandning mellan studs och snurr som tycks tilltala dig. Samtidigt sjunger jag "Näckens polska" eller "Svett och tagel", eller nynnar fritt.

Först ute var dock din pappa med "Jag är en liten kanin", som sjöngs mycket för dig när du låg i min mage. Själv spelade jag Dan Anderssons visor på gitarr för dig på den tiden (nu är det svårare att få bägge händer lediga) och sjöng "Fly me to the moon" i duschen. När du sedan föddes sjöng vi "Ajazeen" om och om igen på BB, så mycket att jag ville döpa dig till det.

Så har det börjat.

- Nanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.